Historiek

Les Galeries St Lambert

Een beetje geschiedenis

Hartje Luik, waar de Galeries St Lambert gevestigd zijn, is al tientallen jaren een populaire winkellocatie. Al in de 19de eeuw vestigde de familie Vaxelaire er hun eerste winkel in het Luikse, snel gevolgd door de legendarische Grand Bazar, Bon Marché en Innovation. Deze winkels zorgden er voor dat de plek al snel het commerciële hart van het stadscentrum werd.

De ouderen onder ons zullen zich ongetwijfeld de prachtige en magische decoraties van de eindejaarsfeesten herinneren, die de ook vanuit architecturaal oogpunt opmerkelijke gevels verlichtten. Het verleden van de locatie is ook onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de Vurige Stede, en zijn iconische Place Saint-Lambert..

Historique des Galeries St Lambert
Historique des Galeries St Lambert

In 2004 opende het winkelcentrum zijn deuren. Met zijn schitterende glazen passage tussen de twee bekendste wijken van het stadscentrum maakten de Galeries St Lambert onmiddellijk indruk. Ook de oppervlakte was immens: 43.484 m² waarvan 41.114 m² voor commerciële doeleinden.

Vandaag de dag staan de Galeries St Lambert voor meer dan 40 shops in het hartje van Luik, goed voor meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar. Het is veel meer dan zomaar een winkelcentrum… Hier kan men elkaar ontmoeten, in een gezellige agora, omringd door shops. Men kan er afspreken, wat rondslenteren, praten, of zelfs regelmatig één van de vele animaties bewonderen. Kortom, hier wordt niet enkel geshopt. Hier wordt ook geleefd! De filosofie van de plek gaat dan ook veel verder dan die van een gewone winkelbestemming.

De Galeries maken helemaal deel uit van Luik, volgen de grote evenementen op de rondom liggende pleinen op de voet, en begeesteren de Luikenaars met steeds originelere, gezelliger en spectaculairdere animaties.

Herinner u hoe in mei 2013 gepoogd werd om de grootste bijeenkomst van superhelden ter wereld te organiseren, of het uit Post-Its opgetrokken kunstwerk, dat tijdens de doortocht van de Ronde van Frankrijk aan het glazen gedeelte van de Galeries was aangebracht. 190.000 Post-Its, goed voor een record in het Guinness Book of Records. En dan was er ook nog de reuze-grijpkraan, de spectaculaire jaarlijkse intrede van Sinterklaas, of ook nog de Cooking Challenge, onze grote kookwedstrijd die de afgelopen drie jaar ware kooktalenten wist te ontdekken! En dan mogen we zeker niet de Pic-Nic in de Stad vergeten, waarbij de Galeries de ongelooflijke uitdaging aangingen om de Place Saint-Lambert te bedekken met frisse graszoden, om er zo een gezellig, origineel en vooral ongezien evenement in hartje Luik te organiseren!

Historique des Galeries St Lambert
Historique des Galeries St Lambert

Sinds eind 2018 waait er een frisse wind door de Galeries St Lambert: de hele shopping kreeg een nieuw likje verf, er werd een nieuw logo ontworpen, de communicatie werd vernieuwd, de Conciergerie werd geopend en er was de lancering van de nieuwe cadeaubon van de Galeries, “ZE Gift Card”. De Galeries profileren zich voortaan als “ZE Shopping van Luik”, en daar zijn ze niet weinig trots op!

Dit unieke winkelcentrum heeft nu al bijna vijftien jaar de vinger aan de pols van de mooie Vurige Stede, en we zijn nog heel wat van plan!

Kortom, welkom thuis!

Meer dan een gewoon winkelcentrum…
een ware agora

In de loop der jaren zijn de Galeries St Lambert een ware ontmoetingsplek geworden, een gezellige agora, omringd door shops. Men kan er afspreken, wat rondslenteren, praten, of zelfs regelmatig één van de vele animaties bewonderen. Kortom, hier wordt niet enkel geshopt. Hier wordt ook geleefd!

De filosofie van de plek gaat dan ook veel verder dan die van een gewone winkelbestemming.

De Galeries maken helemaal deel uit van Luik, volgen de grote evenementen op de rondom liggende pleinen op de voet, en begeesteren de Luikenaars met steeds originelere, gezelliger en spectaculairdere animaties.

Herinner hoe in mei 2013 gepoogd werd om de grootste bijeenkomst van superhelden ter wereld te organiseren, of het uit Post-Its opgetrokken kunstwerk, dat tijdens de doortocht van de Ronde van Frankrijk aan het glazen gedeelte van de Galeries was aangebracht. 190.000 Post-Its, goed voor een record in het Guinness Book of Records.

Uw shopping in hartje Luik

Voor haar tiende verjaardag kozen de Galeries St Lambert een slogan die volledig bij hen past: “Uw shopping in hartje Luik”.

Met 40 boetieks, horecazaken en grote internationale winkelketens zijn de Galeries St Lambert goed voor ongeveer 6,5 miljoen bezoekers per jaar. Een snel rekensommetje maakt duidelijk dat er tijdens het eerste decennium meer dan 50 miljoen bezoekers over de vloer kwamen!

Een waar succes dat de Galeries tijdens de hele maand september 2014 overvloedig met u gevierd hebben!

OPENINGSUREN

Van maandag tot zaterdag
van 9u30 tot 18u30.

 INNO
Van maandag tot donderdag
9u30 tot 19u00
Vrijdag en zaterdag 9u30 tot 19u30

MEDIA MARKT
Van maandag tot vrijdag 10u00 tot 18u30
Zaterdag 10u00 tot 19u00

FNAC
Van maandag tot vrijdag 9u30 tot 18u30
Zaterdag 9u30 tot 19u00

INTERMARCHÉ
Van maandag tot zaterdag 9u00 tot 19u30
Uitgezonderd vrijdag 9u00 tot 20u00
Zondag 11u00 tot 18u00

Newsletter

Wenst u in avant-première op de hoogte te worden gehouden van de animaties en promoties van de Galeries St Lambert?

SCHRIJF U NU IN:

Niet meer dan twee e-mails per maand!
U kan op elk moment uitschrijven.

Alle rechten gereserveerd door Galeries St Lambert
Website gecreëerd door Image & Communication